Morfin och bilkörning. Är det ok?

— by

Fråga:

Hej

Jag har lite tankar om morfin och bilkörning…
Min granne stannar i rondellen för att släppa fram bilar från hennes höger sida . Hon svarade mig . Att de kanse vill åka före mig . Men hallo sa jag . Du orsakar ju Till krock och kaos i rondellen. Hon säger att det får man göra . Vad är rätt och fel här. Hon har många egna regler i trafiken . Är rätt livrädd att åka med henne och hon äter mycket morfin . Och vet inte varför hon äter det. Har sakt till henne att hur hon får köra bil på detta. Hon hinner inte sätta sig i min soffa innan hon somnar . Jag kan köra säger hon. Och frågar man henne något så kommer hon inte ihåg. Kör nu mera min bil själv . Där hon kritiserar hur jag kör. Och då kör jag som man har blivit lärde. Tror hon vill hitta fel på min körning bara för jag kritiserar hennes körning .67 år är hon

 

Svar:

Hej!

Morfin och bilkörning?
Det låter som att din granne inte borde köra bil alls – avsett om hon stannar vid fel tillfälle i cirkulationsplatsen. Morfinätande och bilkörning är ingen bra kombination. Risken verkar överhängande att det händer en olycka när som helst och vill det sig illa kan någon bli allvarligt skadad. Du kanske bör tala med polisen om detta då hon annars riskerar att köra ihjäl någon!

 

 


Klicka här om du vill ställa en fråga om något trafikrelaterat!


,

Nyhetsbrev

Våra senaste uppdateringar i din e-post.


Svar

  1. Profilbild för Jessica
    Jessica

    Hej!
    Jag har just läst svar från dig på frågan morfin /bilkörning där föraren var en kvinna ca 67 år och tydligt påverkad ant av medicinen lr annat. Ditt svar var att morfin och bilkörning inte var en lämplig kombination. Jag håller med dig i det exemplet men om föraren INTE är påverkad av dosen morfin ( somnar i soffan, gör uppenbara felbedömningar osv) finns det då ngt i trafikförordningen som säger att det är olämpligt? Användningen av morfin är via vården och strikt tillsyn råder ang övrig hälsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *