Parkering+tillstånd+avgift. Vad gäller här?

— by

Fråga:

Jag stod parkerad på Naturhistoriska Riksmuseet och fick parkeringsböter. Det stod en skylt uppsatt om tillstånd erfodras och sen fanns en skylt uppsatt där det stod avgift, och en skylt med pil mot parkeringsautomaten och texten parkeringsautomat. Jag uppfattade parkeringen som att antingen skulle man ha tillstånd eller så skulle man betala, det var inte en skylt utan två, tre skyltar. På parkerinsbötern står det att biljetten ska kombineras med tillståndet. Jag tycker inte att skyltarna visade att det var så, fanns ingen skylt om privat parkering. Hur ska skyltarna vara uppsatta för att det ska vara helt riktigt.

Svar:

Hej!

Det är kombinationen av uppsatta vägmärken som gäller. Du uppger att det sitter ett vägmärke för P, plus ett vägmärke om att tillstånd erfordras och ett vägmärke om avgift krävs. Då betyder det att det är tillåtet att parkera på platsen om du har (giltigt) tillstånd och om du erlägger avgift. Det är alltså inte tillstånd eller avgift utan både ock. Det behöver inte vara en privat parkering för att dessa vägmärken ska vara gällande.

Vägmärket P indikerar att här är det tillåtet att parkera. Detta gäller generellt och nationellt. De vägmärken som är uppsatta under P talar om under vilka villkor denna parkering får ske. Sitter det inga vägmärken under P så innebär det är tillåtet att parkera i upp till högst 24 timmar.

 

 


Klicka här om du vill ställa en fråga om något trafikrelaterat!


,

Nyhetsbrev

Våra senaste uppdateringar i din e-post.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *