Är det straffbart med bränslestopp?

— by

Fråga:

Är det straffbart med bränslestopp på motorväg?

 

 

Svar:

Hej!

Straffbart med bränslestopp..
Vad som är straffbart och när är nog en fråga för polisen. Bedömningen om vad som är straffbart görs alltid från fall till fall. Generellt är det nog inte straffbart att få bränslestopp, men om det kan härledas till oaktsamhet och vårdslöshet kan det nog bli tal om ett slags straffbart beteende.

Låt oss ta följande exempel. Jag vet att det är lite bensin i tanken och att risken för att bränslestopp är överhängande. Trots detta väljer jag att köra ut på motorvägen. När jag befinner mig i körbanan omgiven av andra fordon vilka färdas i ca 110 km/h dör motorn p.g.a. bränslestopp. Bilen tappar fart och blir stående i det mittersta körfältet. Min bil blir påkörd av flera andra fordon. Flera personer blir skadade och ett flertal fordon totalförstörs.

Anser du att jag skulle kunna hållas ansvarig för att situationen uppstod och att jag förtjänar ett straff?

 

 


Klicka här om du vill ställa en fråga om något trafikrelaterat!


,

Nyhetsbrev

Våra senaste uppdateringar i din e-post.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *