Utmärkning av asfaltskant. Riktlinjer eller krav på markering?

— by

Fråga:

Hej, jag vet inte om jag har kommit rätt, men jag hade en fråga gällande utmärkning av hinder på väg. Jag har sett att man har i fall där man grävt upp en bit på asfalten på vägbanan så har man markerat kanten med en neon eller fluorescerande färg för att uppmärksamma trafikanter om ”hinder”. Jag ville veta om det fanns några riktlinjer eller krav på när en sådan markering skall sättas ut.

MVH Halim

 

Svar:

Hej Halim!

Nej, jag känner inte till att det ska finnas några krav eller riktlinjer på att måla en asfaltkant med neon eller fluorescerande färg. Däremot finns det krav på att skarpa kanter som kan innebära fara eller risk måste markeras ut med vägmärke. Ofta används vägmärket för ”Annan fara” och tilläggstavla som förklarar vad en fordonsförare ska hålla utkik efter.

 


Klicka här om du vill ställa en fråga om något trafikrelaterat!


 

,

Nyhetsbrev

Våra senaste uppdateringar i din e-post.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *