Tungt släp med endast B-kort, blir körkortet återkallat?

— by

Fråga

Hejsan! Jag var inblandad i en krock där felet inte var mitt. saken är den att jag inte hade rätt behörighet körde en lätt lastbil med släp vilket måste ha BE körkort för, vilket jag inte har.. vad kan jag vänta mig nu. mitt släp måste lösas in av försäkringsbolaget. Kommer jag att få någon ersättning alls? kan jag bli av med körkortet?

 

 

Svar

När det gäller vållandefrågorna vid olyckan har din felaktiga körkortsbehörighet ingen betydelse. Jag förmodar att det uppdagades av polisen i samband med utredning av olyckan.
Du lär få böta för olovlig körning och när det vunnit laga kraft kommer Transportstyrelsen att besluta om ditt körkort. Det normala är att det blir varning. Detta förutsatt att du inte har några andra förseelser i bagaget eller en varning sedan tidigare.
Tomas Samuelsson
,

Nyhetsbrev

Våra senaste uppdateringar i din e-post.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *