Rune Wahlin

rune

Tidigare trafikinspektör som brinner för trafik och trafiksäkerhet.

Som trafikinspektör får man gott om tid att fundera över trafikklimatet och människors attityder som trafikanter. Man träffar många nya bilförare och vistas största delen av dagen i trafiken. Efter ett körprov ges möjlighet att ge goda råd om körningen till körkortsaspiranterna. Denna tiden är dock begränsad, vilket är synd.

Av denna anledningen startade jag http://www.uppkorningblog.com. På bloggen finns 100 tals råd och tips inför körkortet. Jag hoppas att det jag skriver ska komma alla er där ute, som ska eller håller på att ta körkort, till stor nytta. Vad jag vet är jag den enda f.d. trafikinspektör som skriver om detta ämne utifrån det perspektivet.
Genom att vara med att bidra med min kunskap och mina funderingar här på trafiksäkerhet.se hoppas jag att nå ut till en ännu bredare krets av människor.

Lite mer om min bakgrund

Född 1965. Uppvuxen i Norrköping. Där tog jag även mina körkort. Körkort för B togs den 13 augusti 1984 (på andra försöket) och körkort BE C DE tog jag under sommaren 1989. Jag har arbetat som chaufför, både lastbil, buss och spårvagn. Mitt första arbete som chaufför var på dåvarande Norrköpings Lokaltrafik (buss och spårvagn). Som lastbilschaufför var det till största delen distribution av livsmedel (Charkman, bröd – KF Bargarn, grönsaker, specerier, blommor mm  – KF Lagercentral, mm) till både butiker och andra verksamheter. Det blev även en hel del bohag då Åkeriet (Åkeri AB Alexandersson & Co) även hade en del flyttverksamhet kvar då. Min chef där hette Nisse (Nils Karlsson) och honom har jag mycket att tacka för. Han är död sedan några år tillbaka så frid över hans minne. Arbetade även som gruppchef och chaufför på Servera (numera Martin & Servera).

År 2000 flyttade jag, min fru och vår dotter till Uppsala (där vi bor kvar än i dag) och där studerade jag samtidigt som jag körde buss för Swebus. Jag har även arbetat som säljare här, som bussförare för Swebus Express, som kriminalvårdare, trafikinspektör och nu som trafikingenjör på Sala kommun.