TA (Trafikanordningsplaner) -planer

— by

Fråga:

Hej.
Jag håller på och lära mig grunderna för att börja lära sig rita TA-Planer har en fråga till er. ifall man ska gräva en grop i gångbana intill en 30väg och på andra sidan 30 vägen har vi en fin ledig gångbana. Då vill jag stänga gångbanan för gående helt och hänvisa gående till andra sidan med en blå gående hänvisas skylt. Min fråga är ifall jag då behöver sätta upp tillfälliga övergångsskyltar ifall det inte finns övergångställen i närheten ?

Svar:

Hej! Jag skulle råda dig att vara väldigt försiktig med att skapa ett övergångsställe på platsen om det inte funnits ett där tidigare. Det är bättre att de gående själva får ta ansvar för att det är säkert att korsa gatan på platsen. Du kan även i god tid informera om att gångbanan är stängd längre fram och på så sätt ge de gående tillfälle att korsa gatan i god tid före själva avstängningen.

 


Klicka här om du vill ställa en fråga om något trafikrelaterat!


 

,

Nyhetsbrev

Våra senaste uppdateringar i din e-post.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *