Parkeringsregler efter gågatans slut. Vad gäller?

— by

Fråga:

En gågata mynnar i en vanlig gata med trottoarer på båda sidorna. Gågatan är uppskyltad med anvisningsmärket Gågata. Gågatan slutar här, dvs den har ingen fortsättning på den andra sidan av den vanliga gatan. Man kan se det som en trevägskorsning. Det finns inget övergångsställe i fortsättningen på gågatan. Min fråga är: Vilka regler gäller för parkering på den vanliga gatan där gågatan mynnar ut? Tackar för svaret. Hälsningar Kaj Hörgerud

 

Svar:

Detta kan jag inte svara på utan att se platsen och veta vilka lokala trafikföreskrifter som gäller där. Om det är inom zon för parkeringsförbud gäller detta förbud efter gågatans slut även om inga vägmärken finns uppsatta. Annars bör du få parkera så länge du inte stannar för nära korsningen (10 meter), blockerar någon in/utfart eller på annat sätt hindrar eller stör annan trafik.

Följ länken här så kommer du till Transportstyrelsens hemsida där alla Sverige lokala trafikföreskrifter är publicerade. Där kan du markera ditt län, din kommun och söka på gatuadress. Där finner du vad som reglerar parkering i din kommun.

 


Klicka här om du vill ställa en fråga om något trafikrelaterat!


,

Nyhetsbrev

Våra senaste uppdateringar i din e-post.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *