Överlevnadstips 2 i trafiken. Undvik lastbilar bakom..

— by

Min syster jobbar sedan några år tillbaka som ambulanssjuksköterska. Som en naturlig del av jobbet får hon hantera diverse personskador som uppkommit i samband med trafikolyckor. För ett tag sedan bad jag henne att reflektera kring utfallet av trafikolyckor hon varit på och berätta om vilka olyckor som hon tyckte var värst att göra en utryckning till. Jag ville även veta om hon hade ändrat sin egen körning med tanke på vad hon hade sett.

Min fråga lät så här….

Syrran! Vad har du ändrat på när du kör bil??

Hon funderade en liten stund och sen kom svaret…

Jo, jag försöker att undvika att placera mig framför lastbilar på motorvägen. Jag har säkert gjort fler förändringar men detta är den största.

Ta en titt på filmen så förstår ni säkert vad min syster menade… (OBS!! Känsliga läsare varnas!)

Med tanke på händelseförloppet i filmen så är det kanske all idé att i görligaste mån försöka att undvika att ha en lastbil bakom sig. Min syster poängterade att hon är speciellt vaksam på vägar med högre hastigheter.

Det är inte helt ovanligt att en lastbil med släp väger 40-60 ton, eller mer…

Med detta i åtanke är det lätt att förstå att en personbil inte har en chans att stå i mot den levande kraften den utsätts för vid en krock med ett sådant ekipage.

Min systers råd är kanske inte helt odiskutabelt. Hur skulle trafiken se ut om alla bilister alltid undviker att ha en lastbil bakom sig? Vänster körfält hade förmodligen blivit igenkorkat av personbilar och höger körfält hade varit ”reserverat” till lastbilar?

Man kan kanske inte inte följa rådet vid alla tillfällen men det kan vara en bra sak att ha i åtanke i trafiken!

En del av oss har det redan i åtanke. Ta en titt på den svarta Opeln som styr in på vägrenen strax innan kollisionen!

Ett återkommande beteende i dessa filmklippen är att förarna sms:ar samtidigt som dom kör. Sms/bilkörning kan du läsa mer om i ett annat inlägg.

 

Ta det lugnt i trafiken! 🙂

 

 

,

Nyhetsbrev

Våra senaste uppdateringar i din e-post.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *