Cirkulationsplats. Hur placerar jag mig vid vänstersväng/vändning?

— by

Fråga:

Hej, jag har två frågor ang en rondell som finns i Sollentuna. Rondellen befinner sig vid ICA Maxi och Willys.

1. Om jag kommer från Norrviken och kör på Bagarbyvägen och ska ta vänster i rondellen mot Mossvägen, vilken fil ska jag ligga i då det finns två filer?

2. Om jag ska vända i samma rondell från Mossvägen, kan jag köra i vänsterfilen genom hela rondellen för att sedan köra tillbaka in på Mossvägen på vänster sida? Med vänlig hälsning,

 

Svar:

För att besvara dina två frågor på en och samma gång: Du kan välja vilket som av de två körfälten i cirkulationsplatsen både när du ska svänga vänster eller köra för att vända tillbaka åt samma håll som du kom. Jag skulle dock personligen använda mig av det inre körfältet i båda fallen och byta till det yttre strax innan jag tänkt svänga ut ur cirkulationen, men det är numera fritt fram att välja vilket som. Oavsett vilket av alternativen du väljer ska du alltid försäkra dig om gott samspel och att det sker utan fara eller onödigt hinder för andra trafikanter.

 


Klicka här om du vill ställa en fråga om något trafikrelaterat!


 

,

Nyhetsbrev

Våra senaste uppdateringar i din e-post.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *