Skadad backspegel – vems fel?

— by

Fråga:

Angående skadad backspegel.

Hej, idag skulle jag köra upp för en uppförsbacke som var helt tomt. Smal väg med bilar på vänster sida parkerade med framsidan neråt. När jag åker upp möter jag på en annan bil som försöker åka ner. Vägen blir helt blockerad. Jag backar mback och ställer mej en meter åt sidan på den plogade snön. Notera: jag var stillastående. När han åker ner. Slår han in i min sidospegel. Vems fel är det?

 

Svar:

Som jag förstår din fråga var de parkerade bilarna på mötande bilens sida. Då räknas dessa parkerade bilar som hinder. När någon har hindret på sin sida så har de väjningsplikt mot mötande. Det fordon du mötte borde alltså ha uppmärksammat att denne fick ett möte (d.v.s. dig) och stannat. Nu kanske det inte var praktiskt möjligt att göra det i detta fall (jag vet ju inte hur platsen ser ut) men när du nu stod stilla och ändå blev påkörd anser jag det klart att den som körde på din backspegel är ansvarig.

 


Klicka här om du vill ställa en fråga om något trafikrelaterat!


,

Nyhetsbrev

Våra senaste uppdateringar i din e-post.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *