Var skall jag placera mig i en korsning när det inte finns några pilar på marken?

— by

Fråga:

Om jag inte ser pilarna på backen som ska anvisa vart jag ska stå i en korsning där det finns två filer att välja på: Den vänstra har ett trafikljus med 3 olika färger. Rött, gult och grönt. Den högra har ett likadant samt ett med en pil till höger. Vart ska jag ställa mig ifall jag vill åka rakt fram ?”

Svar:

Hej!

Du bör kunna välja vilket som. Jag måste erkänna att jag nog endast kan dra mig till minnes att jag sett trafikljus såsom du beskriver det med en ensam pil i det västra körfältet. Har du möjlighet att fota trafikljuset/korsningen så att jag får se hur det ser ut? Det blir alltid lättare då. Nedan ser du hur det brukar vara när det bara är en pil. Pilen till vänster(inringad nedan) indikerar då att det är fritt fram att svänga vänster då mötande har rött ljus.

 

 

 


Klicka här om du vill ställa en fråga om något trafikrelaterat!


,

Nyhetsbrev

Våra senaste uppdateringar i din e-post.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *